‘Resort Massacre’ (2000) | Žuti titl

‘Resort Massacre’ (2000)

Vrisak? Ah, ta postmoderna...

Vrisak? Ah, ta postmoderna…

HK triler/horor, ali ne i Cat III kaos.

‘Resort Massacre’ nosi certifikat II B, što je hongkonški ekvivalent PG etiketi, ali proširen na mlade – dakle, nije preporučljivo za djecu i mlade (tinejdžere), ali nažalost nije ni Cat III, koji izričito zabranjuje ikome mlađem od 18 godina da prismrdi naslovu s takvom naljepnicom.

Drugim riječima, s II B ostajemo zakinuti za moguću krvavu kupku i ludilo koje hongkonški horori i eksploatacijske ekstravangance inače znaju dostaviti, a ostaje nam relativno gledljivi komad niskobudžetnog slashera, u kojem glavnu ulogu traumatiziranog i pomalo retardiranog Joeyja ima svima nam dragi Lam Suet.

Joey vodi odmaralište sa svojom majkom, a vid mu je uništen jer je kao dijete zurio u pomrčinu sunca. No, zato ga uši dobro služe, a jedan od omiljenih hobija mu je slušati svog nasilnog rođaka kako se ševi sa zgodnim, mladim djevojkama. Koje počinju nestajati iz odmarališta, dok neke od njih pronalaze mrtve…

Standardna priča o serijskim ubojstvima u relativno izoliranom setingu, koja je zbog pomanjkanja skeri elemenata i gorea bliža razvodnjenom trileru i krimiću nego klasičnom slasheru. Iako ima nešto seksa, a tu je i pokoji leš u kadi (plus neizostavni glupi humor), ne bi škodilo da je manje dosadan.

Jedan od rijetkih 'Cat III trenutaka'

Jedan od rijetkih ‘Cat III trenutaka’
Lam Suet, naš omiljeni debeljko

Lam Suet, naš omiljeni debeljko

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj