‘Rogue River’ (2012) | Žuti titl

‘Rogue River’ (2012)

Nije naš spojler, već početak filma

Nije naš spojler, već početak filma

Žena na putu u provinciji, oteta i mučena pa slijedi osveta – petstomilijarditi put.

‘Rogue River’ jedan je od onih hypeova indie horor scene koji se stalno mota oko vas – po reklamama, recenzijama, festivalima… Tako da, čak i ako ga u početku niste namjeravali pogledati, strahujući da ćete potrošiti dragocjeno vrijeme na nešto što ste već vidjeli i previše puta, na kraju se ipak nađete ispred ekrana. Jer se nadate da je u poplavi indie horora konačno isplivalo nešto vrijedno spomena. I jer, na kraju krajeva, traje manje od 80 minuta.

Prvijenac Jordana McClurea govori o mladoj i lijepoj Mari (aha) koja, baš kao i svaka prava Mara, odlazi na selo slično slavonskoj ravni – na oregonsku rijeku, ne bi li u nju isula pepeo svog preminulog oca. No odmah upozna lokalnog baju, koji se pokaže neočekivano nezgodnim domaćinom. Pogađate, on je zapravo psihopat, a ona je najebala.

Zvuči poznato? Ah… No isplati li se ponoviti gradivo u novom ruhu?

Mnjah. Jest bolji od većine sličnih rape&revenge/torture projekata koji nas zatrpali u epidemiji žanrovske jeftinjave, prvenstveno zbog dobre kamere i solidne glume, ali generalno – been there, done that.

Piški-liški

Piški-liški

Nekim ljudima je stvarno dosadno

Nekim ljudima je stvarno dosadno

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj