‘Salvage’ (2009) | Žuti titl

‘Salvage’ (2009)

Ti se seksaš, a ja bi kinčila bor
Ti se seksaš, a ja bi kinčila bor

Punokvrni britanski nezavisnjak.

Konačno je iz mora hiperpoduciranog smeća i potpunih horor promašaja, mreža izvadila i vrlo ugodno filmsko iznenađenje. Debitantski film Lawrencea Gougha opravdao je očekivanja ishvaljenog trailera te iako vizualno prosječan, realizacijom šije fensi kolege barem za koplje i pol.

Otac nagovori kćerku tinejdžerku da Božićne blagdane provede s razvedenom majkom ne bi li, možda i posljednji put probale srediti izuzetno narušen odnos. Obiteljsku dramu zakapanja ratne sjekire prekida invazija specijalaca u potrazi za agresivnim “sadržajem” misteriozno nasukanog kontejnera, a dosadno predgrađe pretvara se u ratnu zonu.

Al Qaida malo sutra!
Al Qaida malo sutra!
Bin Laden kakvog još nismo vidjeli
Bin Laden kakvog još nismo vidjeli

Direktan napad na iracionalne strahove pojačane paranojom made in mass-media u svijetu konstantnog trčanja za novcem te čestih slijepih ulica kada se na vagu stavlja privatna sloboda i poslovna karijera. Propušteno je gotovo nemoguće nadoknaditi, a čak niti nadljudski napor možda nije dovoljan kako bi se nekom reklo – oprosti.

Fina gluma, minimalni soundtrack, klasična šminka i pametna montaža izvrsno demonstriraju kako se s malim budžetom može jako puno. Svaka čast Lawrence, puno sreće u svijetu velikih budžeta, u koji ćeš, bez sumnje uskoro zakoračiti.

Image
Image

Marko
Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj