‘Searching For The Elephant’ (2009) | Žuti titl

‘Searching For The Elephant’ (2009)

Topla kupka
Topla kupka

Ovakvo što još niste gledali!

Konačno. U korejskoj hiperprodukciji nagomilalo se finih inačica holivudskog filma, ali malo toga što bi nas istinski iznenadilo i oduševilo kao nekada kada je ova azijska država bila skrivena riznica novog dobrog filma. No 'Searching For The Elephant' ispao je jednim od ponajbolje snimljenih, režiranih i tako prokleto dobro stilski ispoliranih filmova, na kakve smo pomalo i zaboravili – pod uvjetom da smo ovako što ikada gledali, jer ovo je svakako novi pristup nečemu što bi se dalo svesti na etiketu 'psihološke drame', da nije činjenice da je ovo jedna od uvrnutijih, zanimljivijih, duhovitijih i krvavijih drama ikada.

U osnovi psihoanaliza glava i života trojice prijatelja, modernih korejskih japija koji dane provode trošeći lovu i ševeći ljepotice, uz pokoji joint i fantaziju koja ispraznost površnog postojanja pokušava držati na uzdi. No nije sve tako jednostavno – šizofrenija i ovisnost o seksu opasne su stvari.

Nadrealni elementi sadrže ne samo odsijecanje vlastitih prstiju, već i jednog letećeg slona. A tu je jedan kul tigar.

Smouk em if ju gat em
Smouk em if ju gat em
Leti, leti...
Leti, leti…

Image
Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj