‘Shangri-La’ (2002) | Žuti titl

‘Shangri-La’ (2002)

Brijanje kao kazna
Brijanje kao kazna

Miike i Aikawa u narodskoj komediji.

Pet godina imam ovaj film, ali od titla ni ‘t’ – pojavljivale su se kroz godine mnoge lažne verzije, ali VHS rip je stajao i ostajao neodgledan, čekajući nešto što se činilo nedostižnim… Sve dok se film kao iz neba konačno nije pojavio na DVD-u s engleskim titlom. Pa da pogledamo konačno taj ‘Shangri-La’!

Poznat kao jedna od Miikeovih mainestream drama/komedija, ‘Shangri-La’ se i dalje bavi jednako poznatim motivima sumraka japanske društvene harmonije uslijed puknuća ekonomskog balona i velike recesije, ali ovog puta ne kroz gangstere i imigrante, već kroz treću najveću skupinu odmetnika od nacionalne homogenosti: beskućnike te njihove avanture u teškim vremenima. Glavna avantura podrazumijeva iznudu brda love od zlog biznismena.

Dobar filmić koji je, doduše, mogao režirati bilo tko, iako ima onih klasičnih crnohumornih mikeovskih trenutaka koji daju pristojni pečat cjelini.

Aikawa
Aikawa
Rukeuvis!
Rukeuvis!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: