‘Shojo’ (2001) | Žuti titl

‘Shojo’ (2001)

Ona i on
Ona i on

Japanska 'Lolita'.

OK, ta etiketa možda i ne znači puno u zemlji čija popularna kultura desetljećima neskriveno slinavi za maloljetnicama u školskim uniformama, ali obzirom da priča govori o vezi 15-godišnjakinje i sredovječnog policajca u japanskog provinciji, ona ima smisla. Mada, ova fenomenalna drama ujedno je i puno više od toga.

Ljeto je u Tomokawi – policajac ne zna što bi sa sobom pa dane ubija seksajući se s ocvalim domaćicama, sve dok mu jednog dana 15-godišnja djevojka otvoreno ne ponudi seks. I tu počinje afera tijekom koje shvate da su im životi povezaniji nego što su mislili, prije svega tetovažom koju je na policajčeva leđa stavio djevojčin djed. Pa sad i ona hoće jednu.

Sve to s kineskom mitologijom, enjo kosaijem, seksom, napljuganim hipijima zaljubljenima u Hendrixa, debelim luđakom koji puca po psima na smetlištu… Klasična mješavina drame, humora, atmosfere i simbolike, s dovoljno kontroverznom premisom da pokori svjetske festivale, pretvori redatelja i glumca Eiji Okudu u miljenika arthouse krugova i zadovolji svakog pametnog čitatelja Žutog titla.

Hipi za volanom
Hipi za volanom
Policajac u svijetu tinejdžerskih gaćica
Policajac u svijetu tinejdžerskih gaćica

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj