‘Short Walk To Daylight’ (1972) | Žuti titl

‘Short Walk To Daylight’ (1972)

KupanjePotres u podzemnoj željeznici rasno i statusno rascijepljenog New Yorka.

Što li je samo sve ovaj film pospajao – od klasičnog koncepta rastućih rasnih tenzija New Yorka sedamdesetih preko danas posebno aktualne paranoje vezanih za drmusanje Zemljinog tla do Jamesa Brolina u glavnoj ulozi ovog, u osnovi televizijskog projekta dugog jedva sedamdesetak minuta (sa špicom).

Komorna podzemna saga počinje s ulaskom nekoliko crnaca i bijelaca u vagon vlaka podzemne željeznice, uključujući policajca, frajera s velikim sunčanim naočalama koje ne skida ni po mraku i nekoliko zgodnih žena, a koji unatoč početnim mrkim pogledima na kraju bivaju primorani riješiti sve privatne, društvene i ine razmirice prilikom pokušaja spašavanja vlastite glave. Naime, njihova vožnja naprasno je prekinuta velikim potresom (zapravo serijom istih), koji ih ostavi zatočene duboko ispod površine grada.

Iritantni dubbing i još iritantnije teatralno preglumljavanje najveće su mane, ali ‘Short Walk To Daylight’ ipak ostaje finom metom za arheologe i lovce na retro katastrofe snimljene za malo love. A ako hoćete moderne visokobudžetne spektakle, nažalost, imate ih na vijestima…

Tuširanje

Pušenje

 

 

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj