‘Sleep Tight’ (2011) | Žuti titl

‘Sleep Tight’ (2011)

Tuširanje, ludom radovanje

Tuširanje, ludom radovanje

Eci-peci-pec, kome treba ‘Rec’?

Dok je njegov kolega Paco Plaza radio na trećem nastavku serijala ‘Rec’, zabavnoj, ali Marku nemiloj biblijskoj verziji zombi-infestacije, Jaume Balaguero bio je zauzet promoviranjem svog prvog samostalnog uratka nakon globalnog uspjeha franšize koju je naštancao proslavljeni dvojac – promoviranjem filma ‘Sleep Tight’ (‘Mientras duermes’), još jedne ‘bio je tako tih i miran’ priče, koja život i avanture ‘tihog i mirnog’ priča iz njegove pozicije. Ali kako!

Naš antijunak nije samo običan psihopat koji drže dijelove ljudetine u svom frižideru – on je kod stanara omiljeni kućepazitelj zgrade nalik na onu iz prvog nastavka ‘Rec’, opsjednut sustavnim, ali diskretnim maltretiranjem odabrane djevojke, kojoj… pa, da ne spojlam previše, radi koješta dok ona mirno spava, nesvjesna što se događa i kuda će sve to odvesti dok film polako, ali zastrašujuće uvjerljivo juri naprijed.

Savršena progresija radnje, sjajna fotografija, genijalna gluma, tempo, glazba, atmosfera, ludilo… Još jedan odličan suvremeni španjolski žanrovski biser i jedan od ponajboljih psiholoških trilera u zadnje vrijeme.

Oprez! Sajko na cesti!

Oprez! Sajko na cesti!

Žrtva

Žrtva

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj