‘Stake Land’ (2010) | Žuti titl

‘Stake Land’ (2010)

Gaddem!

Gaddem!

Vampland.

Postapokaliptični vampirski road movie – u osnovi mješavina ‘The Road’ i ‘Zombieland’ (minus komedija), ali i veliki korak naprijed u karijeri Jima Micklea, poznatog po sličnim žanrovskim igrama u ‘Mulberry Street’.

Priča je u osnovi kompilacija epizoda s putovanja, krvave potrage za boljim svijetom usred potpunog raspada Amerike izazvanog invazijom vampira, sastavljena od avantura odraslog vampire huntera i njegovog mladog pomoćnika, koji poput Karate Kida uči zanat od onog koji ga zna najbolje. Usput skupljaju i druge preživjele, kao i očnjake svojih žrtava, a negdje putem zarate i s ludim religijskom kultom.

Čak i ako ima mana izazvanih nižim budžetom, itekako ih dobro nadoknađuje atmosferom, društveno-političkim komentarom i nezaustavljivom, jako fino odrađenom 80′s akcijom s kojom jednostavno ne može biti dosadan. Štoviše, ‘Stake Land’ je upravo suprotno – dobra stara nazubljena zabava!

Vampir Mraz

Vampir Mraz

Nema nade

Nema nade

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: