‘Storm Warning’ (2007) | Žuti titl

‘Storm Warning’ (2007)

Hrana za pse

Hrana za pse

Moderni goretastični rape & revenge, s australskim rednecima.

Jedan od vizualno najzanimljivijih indie triler-horora koje sam gledao u dugo vremena. Predivni, a opet isprani kadrovi prirode i duge, smirujuće, a opet pomalo jezovite scene plovidbe stvar su koja će vas prikovati odmah na početku. Iako, moj prvi interes za ovaj film bio je kada sam pročitao intervju s redateljem Jamiem Blanksom (trenutno snima remake ‘Long Weekend’, čiji je scenarist još prije 25 godina napisao scenarij i za ovaj film!), poznatom po teen-horor hitovima ‘Urban Legend’ i Valentine’, a koji je predstavljao ovaj naslov kao svoj upliv u vode retro eksploatacije, prije svega survivalist i revenge horor.

Inverzija home invason formule – recept ‘pronalazim utočište kod lude obitelji manijaka’ prežvakan je milijun plus puta u horor povijesti, ali nikada ne stari i uvijek ga se da cijediti do besvijesti, posebno ako imaš nešto novih, živahnih ideja i znaš kako ih snimiti. Ovog puta, par bogataša (lik koji izgleda i govori kao David Hasselhoff i njegova francuska djeva, Nadia Fares iz ‘The Crimson Rivers’) bježi brodićem od oluje pa zaluta kod luđaka (oca i dva sina dilera), koji ih zatoče i maltretiraju. Kad ženi dopizdi maltretiranje, pretvori se u Ramba pa ih pokolje na i više nego pristojno krvave načine.

Jako dobra, krvlju natopljena australska niskobudžetna zabava.

Kad selo poludiv

Kad selo poludi
Dobar gore

Dobar gore

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj