‘Stripperland’ (2011) | Žuti titl

‘Stripperland’ (2011)

Što je zombi film bez snimanja kroz rupu u trbuhu?Zombieland‘ sa seksi-zombijima.

Koji je ovo već po redu film o striptizetama, zombijima i zombi-striptizetama? Tko zna, ne da nam se brojati, ali ono u što smo sigurni jest to da je ‘Stripperland, unatoč svim mračnim očekivanjima koje donosi prva reakcija zvana ‘oh ne, još jedan!’ (i to ne samo ‘još jedan film sa zombi-striptizetama’, već i ‘oh ne, još jedna moderna kvazitromaidna niskobudžetna horor komedija kakvih smo se nagledali, ali rijetko u njima i uživali!’), u osnovi gledljiv doprinos ovom mikro žanru.

OK, smirite doživljaj, jer nitko nije rekao da je dobar – sve mane su tu, razvučenost, klišeji, drvena gluma, loš CGI, kreveljenje i forsiranje lošeg humora… Ali isti taj humor nekako je na trenutke ipak simpatičan (ako već ne i duhovit), CGI je izbalansiran finom gomilom solidnog gorea, a glumačko prekenjavanje zna biti dio šarma humornog pristupa cjelini.

U čušpajz tetoviranih alt-djevojaka koje glume striptizete ubacili su pregršt poznatih lica u cameo ulogama (klasična horda sumnjivaca: Linnea Quigley, Lloyd Kaufman, Thom Bray…) pa iako nam je svima već zlo od žanrovskih hommagea i parodija s groznom fotografijom, ovo je podnošljiviji (iako generalno nepotreban) način za ubiti sat i četrs’tri nego što smo očekivali.

Lloyd kao nagriženi tata

Što je zombi film bez motorke?

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj