‘Supermen of Malegaon’ (2012) | Žuti titl

‘Supermen of Malegaon’ (2012)

Heroj!

Heroj!

Žuti titl u Indiji.

Naš junak je odrastao u kinu, zureći u Stallonea i Schwarzeneggera, a zanatu snimanja učio se gledajući kratke making of segmenate na odjavnim špicama filmova Jackie Chana – već ova postavka daje do znanja da je glavni protagonist ovog dokumentarnog remek-djela naš čovjek, ali tek kada odgledate cijeli veličanstveni dokument borbe za strast i filmsku ljubav shvatit ćete da sindrom Žutog titla nije harao samo područjem bivše Jugoslavije, već je obilježio i živote brojnih anonimnih genijalaca iz trošnih kućica indijske selendre Malegaon. Genijalaca čiji je pogon, a nerijetko i talent shvaćanja želja i mogućnosti daleko veći od mnogih koji svoje vizije s lakoćom realiziraju parazitirajući na vladinoj sisi.

‘Supermen Of Malegaon’, izvorno nastao za singapursku televiziju, ali zbog iznimnog prijema postao globalnim dokumentarnim fenomenom, priča je o indijskoj sirotinji koja snagom volje i sposobnosti da od ničega stvore nešto odluče snimiti parodiju na Supermana, nakon što su se ostale prerade i parodije bolivudskih klasika pokazale receptom za uspjeh na lokalnom video tržištu.

Rezultat je urnebesni, koliko i dirljivi masterpis, jedan od onih filmskih spomenika u rangu ‘American Movie’ te lektira koju treba odgledati svako kućanstvo.

Narodni spektakl

Narodni spektakl

Čarolija green screena

Čarolija green screena

 

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj