‘Tatsumi’ (2011) | Žuti titl

‘Tatsumi’ (2011)

Tatsumi

Tatsumi

Nacrtani život.

‘A Drifting Life’ je jedan od najboljih i svakako najdeblji (840 stranica!) strip koji imam u svojoj kućnoj zbirci – naravno da onda ni ova animirana verzija, makar sve temeljno (plus hrpu dodanog) uspjela staviti u 90 minuta – nije mogla fulati.

Najbolje od svega, ovaj spomenik gospodinu po imenu Yoshihiro Tatsumi, autoru spomenutog remek-djela, legende japanskog stripa i kreatora gekige, formata koji je po prvi put proširio mangu s područja dječjeg tržišta na sadržaj za odrasle (nešto poput japanskog ‘graphic novela’) ne dolazi iz Japana, već iz Singapura. A potpisuje ga Eric Khoo, koji je obavio nevjerojatan posao, rekreirajući izvorni stil i dalje žive legende te koristeći intrigantan koncept voiceovera i grube, ali efektne animacije.

Rezultat su u osnovi dva, sjajno isprepletena filma u jednom – jedan je adaptacija ‘A Drifting Life’, Tatsumijeva autobiografija ovdje realizirana u koloru, a drugi crno-bijela zbirka kratkih priča istog autora, sve redom fantastičnih, neorealističnih crnjaka. Čitajte, gledajte, gledajte, čitajte…

Ima i seksa...

Ima i seksa

...i nostalgije

…i nostalgije

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj