‘The Kick’ (2011) | Žuti titl

‘The Kick’ (2011)

Demonstracija važnosti treninga

Demonstracija važnosti treninga

Prachya Pinkaew u svijetu Taekwondoa.

Ako vam netko kaže da je novi Prachya Pinkaew (‘On-Bak’, ‘Tom Yum Goong’…) ‘pomalo light’, to u prijevodu znači – riječ je o filmu za djecu. Za klince od, negdje, 10 do 16 godina. Nakon rada s Kevinom Baconom na ‘Elephant White’ i prije cijeđenja vlastitog naslijeđa u novim nastavcima ‘Chocolate’ i ‘Tom Yum Goong’, legendarni majstor tajlandske akcije se odlučio snimiti možda najinfantilniji film novije povijesti svoje karijere pa je tako ‘The Kick’ ispao mješanac obiteljske B-drame, iritantnog cijeđenja trendovskih tinejdžerskih motiva i ponešto relativno atraktivne akcije – nimalo inventivne ili posebne, tek školske tarapane kakvu smo vidjeli već puno puta, iako nemamo ništa protiv pogledati je ponovo.

OK, ovog puta imamo zgodne djevojke koje za high kick dižu nogu brže i bolje od Cro Copa, kao i novu dozu manekena koji lome kosti na zapovijed, ali svejedno ostaje dojam da je scene akcije mogao snimiti bilo tko te se praktički (osim nekoliko zgodnih fora u finalu) posve izgubila ona snaga borbe ‘starijeg novog Tajlanda’, kojim su Pracha i Panna stvarali povijest još do prije svega nekoliko godina.

‘The Kick’ je tako priča o obitelji Korejaca koja podučava Taekwondo u Tajlandu, sve dok jednog dana ne spriječi pljačku nacionalnog blaga pa se zla mafija odluči osvetiti napadajući odrasle i djecu. Zgodna je ideja da se Muay Thai/Muay Boran spika prereže s korejskom vještinom, ali rezultat je svejedno – mnjah.

Poznata lica spremna za rat

Poznata lica spremna za rat

Žene brinu za red u kući

Žene brinu za red u kući

 

 

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj