‘The Pig Fucking Movie’ (1974) | Žuti titl

‘The Pig Fucking Movie’ (1974)

All you need is love
All you need is love

Da, dobro ste pročitali.

Iako iz poetskog naslova možete otprilike zaključiti o čemu se ovdje radi, ipak ću ukratko izložiti sadržaj.
Dakle, u filmu pratimo jednog farmera koji živi sam na izoliranom imanju u nekoj vukojebini.
Premda se brine o mnoštvu životinja, posebno je pažljiv prema jednoj krmači – toliko pažljiv da ju, nakon nekoliko sramežljivih pokušaja izjavljivanja ljubavi (kao npr. kad se zajedno s njom valja u blatu), konačno i naguzi.
Logično, kao rezultat njihove ljubavi, krmača oprasi nekoliko praščića.
No, stvar se zakomplicira kad farmer shvati da ga praščići ne šljive ni pet posto…

Kao što obično biva s ovakvim tipom filmova (Pink Flamingos, Salo…), netko ih proglasi masterpisom, a za nekog su odvratno smeće čije bi autore trebalo strpati u ludnicu.
No, najšokantnije nije to što je u centru filma ljubavni život farmera i krmače, već to što film ne dolazi sa rednekskog juga SAD-a ili sa nekog tamo brdovitog Balkana, već iz Belgije, srca Europske Unije (tada Europske Zajednice).
Zanimljivo, jedini film (osim ovog) u kojem sam još vidio seks sa svinjama je ‘Calvaire’ iz 2004., koji također dolazi iz Belgije, točnije iz valonskog dijela (kao i ovaj).
Zaključak je jasan: Valonci vole svinje.

Obiteljski ručak
Obiteljski ručak
Ako ste član PETA-e, ovo nije film za vas
Ako ste član PETA-e, ovo nije film za vas

Iako je bez dijaloga (jedini zvuk proizvode jeziva crkvena glazba i uobičajeno glasanje životinja), a traje nevjerojatnih osamdeset minuta, te se odvija na jednoj lokaciji s jednim likom, film je svejedno zanimljiv, jer sadrži sve što je potrebno za jedan zabavan film; osim romantičnog čina iz naslova, imamo i uvijek zabavno jedenje vlastitog izmeta, okrutna maltretiranja i ubijanja životinja, šarmantno jednominutno povraćanje (u jednom kadru), neuspjeli pokušaj samoubojstva zakopavanjem i dirljivi porođaj krmače (naravno, uz prisustvovanje oca).
A ako se pitate kako je netko pristao u glumiti u tako nečemu, možda će vam biti lakše ako kažem da je glavni (i jedini) glumac ujedno i scenarist filma.

Dakle, ako želite testirati svoje granice izdržljivosti, svakako pogledajte ovo čudo.
A ako zbog toga budete nailazili na zgražanje i nerazumijevanje okoline, samo recite: Pig fucking deal!

Image

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj