‘The Revenant’ (2009) | Žuti titl

‘The Revenant’ (2009)

 Ne pitajte!

Ne pitajte!

Zombi-vampir i njegov najbolji prijatelj u buddy-buddy horor komediji sezone.

Teško je pobrojati kroz koje sve žanrove proputuje ovaj film tijekom čak dva (ni minute dosadna) sata svog trajanja, ali recimo da se radi o temeljcu postavljenom na originalnom cijeđenju naslijeđa horora, komedije i tarantinovske brbljave akcije, s fascinantno poludjelih posljednjih pola sata u kojima se ‘Deathdream’ meets ‘The Boondock Saints’ formula raspada u predivnu eksploziju gorea i sveopćeg kaosa.

Drugim riječima, ‘The Revenant’ je jedan od onih indie horora koji je iz nekog čudnog razloga pao u anonimnost, iako je zaslužio biti hitom – ne samo da je masterpis u usporedbi s 90 posto B-produkcije sličnog tipa, već bi da popravi neke katastrofalno loše glumačke izvedbe i posoli to s još malo stila u prvoj polovini, i sam bio masterpis u generalnoj kategoriji!

Google će vam reći što to točno jest ‘revenant’, ali recimo da ovdje gledamo avanture ratnog veterana koji se pretvori u mješavinu vampira i zombija pa pokušava spriječiti raspadanje svog tijela ispijanjem ljudske krvi, po mogućnosti kriminalaca koje mu pomaže ubijati njegov najbolji prijatelj. Slijede parada političke nekorektnosti i najbolja scena s vibratorom ikada snimljena.

Vepons of mas distrakšn

Vepons of mas distrakšn

Komšija, da narežem ja malo?

Komšija, da narežem ja malo?

 

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj