‘The Road’ (2011) | Žuti titl

‘The Road’ (2011)

Ultimativna grozljivka

Ultimativna grozljivka

Strašni novi Filipini.

Gledano onako, na prvi pogled, u kontekstu povijesti suvremenog azijskog horora ovo i ne izgleda kao spektakl, ali već po samim produkcijskim uvjetima i stilu ovo je prava mala revolucija za filipinski žanr – a u konačnici, ako već ne i revolucija, jedan od svakako zanimljivijih i kvalitetnijih naslova u posustalom valu psihološkog plašenja s Dalekog istoka.

Ideja o klincima u automobilu kojeg prati drugo vozilo bez vozača može završiti svakako – ali zahvaljujući sjajnoj režiji Yama Laranasa, koncept postaje odličnim otvaranjem gotovo dvosatne filipinske kompilacije priča o zločinu i duhovima. Zanimljivo je da je ovako nešto doguralo i do američkih kina!

Priča ima rupa ko sito i nevjerojatnih debilana, ali ono zbog čega je ‘The Road’ vrijedan gledanja je način na koji je ona ispričana, spoj snene i creepy atmosfere, pa ako želite malo nove, digitalne i fine filipinske žanrovske komercijale, nemojte se buniti da nemate što za gledati.

Lijepog li filma

Lijepog li filma

Lijepih li žena

Lijepih li žena

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: