‘The Slit-Mouthed Woman’ (2005) | Žuti titl

‘The Slit-Mouthed Woman’ (2005)

Žrtva

Žrtva

Pinku verzija poznate urbane legende.

Da, znam da vam je prva asocijacija ‘pa to sam gledao!’, ali zapitajte se točno na koji film mislite – nose isto ime, ali onaj poznatiji, ‘mainstream’ hororčić koji smo gledali u Udinama prije četiri i pol godine snimljen je 2007., a njegova ‘pinku verzija’ nastala je dvije godine ranije. Upravo o njoj govorimo ovdje.

Riječ je o eksploataciji poznatog japanskog straha od žene rasporenih usta (legenda kojom se, kao kod nas babarogom, plašilo djecu još od sedamdesetih), koja kolje svoje žrtve iz kombinacije tuge i osvete, a u ovom filmu, ona je stavljena u kontekst novinarske istrage i puno napaljenosti, pri čemu i naša dama s gubicom anakonde želi samo malo ljubavi.

Ako ćemo ga uspoređivati sa ‘strejt’ pričom snimljenom 2007., ovaj film ima možda malo bolju atmosferu, iznimno debilne kvaziskerove i seks, naravno. Ali generalno nije da je previše potreban, iako je itekako nužan za popuniti zbirku svakog pinku kolekcionara koji drži do sebe.

Gubica

Gubica

Strah

Strah

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj