‘The Stool Pigeon’ (2010) | Žuti titl

‘The Stool Pigeon’ (2010)

Don't fuck with the ladyFini HK krimić.

Dante Lam je jedan od onih hongkonških redatelja novije generacije koji slijedi naslijeđe, ali iako je puno bolji od konkurencije, ne treba ga miješati s velikanima, od Ringo Lama do Johnnie Toa. Ali katkada, u ovom slučaju recimo, kao da im puše za vrat, jer unatoč nekim manama, ‘The Stool Pigeon’ je prilično dobri, stilizirani i melankolični moderni urbani krimić sa svim elementima koje od njega očekujete.

U sagi o licu i naličju policijskog i mafijaškog odnosa, pratimo sudbinu mladog vozača ilegalnih gradskih utrka, koji postaje policijskim doušnikom nakon izlaska iz zatvora, no stvari se kompliciraju kako se kriminalna scena komplicira, a usto se i rodi ljubav negdje usred velikog zadatka.

Malo je pekmezast u nekim trenucima (što mu zna razbiti ton i ritam) i nepotrebno traje skoro dva sata, ali generalno, ima fastifjuriozičnih jurnjava, pucačine, lijepih žena, fine glazbe i jedan maestralan finalni pokolj s mačetama.

Ups...

Težak život u podzemlju Hong Konga

 

 

 

 

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj