‘Transporter 3’ (2008) | Žuti titl

‘Transporter 3’ (2008)

Nokaut lopatom

Nokaut lopatom

Prva dva sam kupio na DVD-u – bih li kupio i treći?

Da sudim prema prvih pola sata, definitivno ne – nema spektakularnog uvoda (pobogu, Statham u svojoj prvoj sceni peca i trkelja o Deanu Martinu!), a previše prazne priče nepotrebno usporava dinamiku. Kritika također ide na račun slabijeg (u usporedbi s prva dva) potenciranja riječi ‘komedija’ u složencu ‘akcijska komedija’ – pokušaji humora su manje-više jadne dijaloške besmislice, a bogami ni gluma nije na visini.

Srećom, brzo se krene u pokušaj nadmašivanja pretjerivanja drugog dijela – ovog puta nemamo vožnju automobila u zraku između zgrada, ali zato dobijemo sličnu stvar između dva jureća kamiona.

Scene borbi su karikaturalno ubrzane i izgledaju kao epileptična video igra križana s jednako epileptičnom animom, što na neku bizarnu foru funkcionira (ali ne uvijek); premisa je slična onoj iz daleko superiornijeg ‘Crank’, a ovog puta Statham ne smije predaleko od automobila, inače leti u zrak.

Pjegavu Ukrajinku zastupa Natalya Rudakova, a naš Silvio Šimac ima dijalošku scenu i borbu sa Stathamom. ‘Transporter 3’, dakle – nije zakon, ali je OK. Kupio bih ga na trajnoj posudbi. Možda.

Natalya Rudakova

Natalya Rudakova
BMX bandit

BMX bandit

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj