‘Parasite’ (1982) | Žuti titl

‘Parasite’ (1982)

Laseri!

Laseri!

Prvi film Demi Moore.

Filmovi su nekada stvarno bili drugačiji. Ne, ne mislim samo na nacrtane zrake iz laserskih pištolja, natapirane mega-fudbe na vrhu mrtvih-hladnih toplesa i katastrofalnu koreografiju nasilja – već prvih desetak minuta ovog skrivenog klasika podsjeća na to kako se čak i najjeftinija eksploatacijska debilana nekad pokušala pakirati u halucinogene slo-mo tripove, ne bi li izgledali i disali više ‘stajliš’. Dobre su to droge bile, čak i na ulasku u osamdesete, kada je nastao ovaj legendarni uradak. Legendaran prije svega zbog toga što je u njemu prvu ulogu odradila Demi Moore.

Demi je mlada i seksi, a radnja je smještena deset godina u budućnost, u futurističku 1992. Amerika je do tada već odavno poharana nuklearnim ratom. Naravno, tu je i parazit iz naslova, nastao u laboratoriju, kao i bijeg, vladini agenti, borba i jurnjava po američkom selu.

Sve to na papiru zvuči gledljivije nego što jest, jer scenarij je rastegnut kao heretik na inkvizicijskim spravama za mučenje, no ima parazita i sisa i postapokaliptičnih huligana pa se gomila praznog hoda da progutati u takvoj smjesi.

Parazit!

Parazit!

Žene!

Žene!

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj