‘Princess Aurora’ (2005) | Žuti titl

‘Princess Aurora’ (2005)

ImageSerijska osveta iz Koreje! Aha, još jedna. Uspjeh revenge trilogije Park Chan-wooka, posebno trećeg nastavka ‘Sympathy For Lady Vengeance’, nije mogao proći bez klonova, a ‘Princess Aurora’ (redateljski prvijenac slavne glumice Pang Eun Jin) na daleko slabiji, ali svejedno zabavni, klasični ‘neoholivudski’ korejski način donosi varijaciju na temu o djevojci (ovdje prekrasna Uhm Jung Hwa, poznata po ulogama u hitoidnim romantičnim komedijama) koja se doima poput krhke romantičarke za šetnje cvjetnim livadama, ne bi li se svako malo transformirala u ubojitu mašinu koja redom okrutno likvidira sve povezane s pedofilskim ubojstvom njezine šestogodišnje kćeri.


Premisa je, dakle, jako lejdivendžasta, iako je izvedba u ovom slučaju debelo inferiornija. No opet, i ovo je solidan doprinos katalogu filmova o policijskoj potrazi za serijskim ubojicom (u ovom slučaju, dakle, ljepšeg spola), umuljan u osvetnički koncept i s opakim vizualnim segmentom finalnog proizvoda, čime nas je moderna korejska kinematografija odavno razmazila. Ništa posebno, ali za odmoriti dva sata mozak uz slavne glumce, rezanje kite škarama i zabijanje taksija u zauzeti kemijski WC, to može.


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj