‘Q: The Winged Serpent ‘ (1982.) | Žuti titl

‘Q: The Winged Serpent ‘ (1982.)

il je 'tica il je zmija il je zmaj...?Totalni kaos! Divovski gušter/zmaj terorizira New York City, žderući ljude na visinama (perač prozora, jebač iz bazena na krovu zgrade…). Bivši zatvorenik i iza rešetaka učeni svirač klavira jedini zna za njegovu nastambu na Manhattanu, ali završi u policiji zbog neuspjele pljačke s lokalnim mafijašima. Za to vrijeme, policija (na čelu s kul detektivom kojeg glumi – tadam! – Bill Carradine), pokušava skužiti tko stoji iza tajanstvenih astečkih ritualnih ubojstava, koja iza sebe ostavljaju leševe oguljene kože i izvađenih unutrašnjih organa…

Američki eksploatacijski klasik kojeg kao redatelj potpisuje legendarni Larry Cohen, čovjek zaslužan za hrpu divnih stvari, ali prije svega za scenarije nezaboravne ‘Maniac Cop’ trilogije. I ovdje je uspio uvaljati hrpu političkih i društvenih komentara, predivno napadnih. Sve to uz lude efekte, jednu lošu lutku i krvavu kingkongovsku završnicu. I ostavljanjem prostora za nastavak.

Mrtvo, burazCarevi

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj