‘Rape Squad’ (1974) | Žuti titl

‘Rape Squad’ (1974)

ImageSedamdesete. Dovoljno rečeno?


Ne postoji politički nekorektnije doba popularne kulture, što je posebno očito u prebogatom naslijeđu eksploatacijske kinematografije prohujale ere, a mizoginijski sadizam/feministički ekstremizam rape&revenge žanra, o kojem smo puno pisali u Povratku Žutog titla, ovdje je manje sulud nego u nekim drugim, razvikanijim naslovima, iako ništa manje zabavan, blesav i ‘problematičan’ u isto vrijeme.


Radnja? Tip u kombinezonu s hokejaškom maskom mlati i siluje žene, tjerajući ih da u isto vrijeme pjevaju ‘Jingle bells’ (?!). U policiji rade nesposobni šovinisti, koji nedostatak sperme u vagini silovane žene smatraju dovoljnim razlogom za obustavu istrage (!), a gotovo svi muškarci od kojih djevojke očekuju pomoć smatraju da silovanje nije nešto oko čega treba dizati prašinu. Žrtve stoga udružuju snage, počnu učiti borilačke vještine (grupna tuširanja i jacuzzi nakon treninga su neizbježni) i uzimaju pravdu u svoje ruke.


Sve to s potpisom Boba Kelljana, čovjeka koji je zaslužan i za postojanje filma ‘Blacula II’…


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: