‘Red Scorpion’ (1989.) | Žuti titl

‘Red Scorpion’ (1989.)

ImageZanimljivo je da koliko god ti Ameri mrzili te Ruse, svako malo ih u film ubace kao klasične Übermensche, dodijelivši ulogu Dolphu Lundgrenu, bilo da se mlati kao Ivan Drago, bilo da je Crveni Škorpion.

Tj., ruski specijalac Nikolai, koji se odmetnuo od svoje braće pa uz zvuke američkog rock and rolla stade pomagati potlačenom američkom novinaru, brbljavom, ostarjelom debeljku, potpunoj suprotnosti homoerotskoj kiling mašini sa šerbedžijanskim tvrdim ‘R’ u izgovoru.

Godina je 1989., a Reagan je svoju fotelju taman prepustio Bushu. Vrijeme je da Amerikanci shvate kako nisu svi Rusi zli – postoje i oni koji prihvaćaju njihove ideje! Uglavnom, Nikolai je poslan u Afriku kako bi ubio antikomunističkog fajtera, no brzo shvati da ne želi sudjelovati u ruskom i kubanskom porobljavanju jadnog naroda pa se krene boriti protiv svojih. Lundgren lomi kosti i baulja okolo sa svojim mišićima i irokezom, a meci i eksplozije pršte na sve strane. Dobra stara akcija… .

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: