‘Reno 911!: Miami’ (2007) | Žuti titl

‘Reno 911!: Miami’ (2007)

Kud s nasukanim kitom? U zrak!

Kud s nasukanim kitom? U zrak!

‘Policijska akademija’ nove generacije.
Ne tako davno su antiherojski policijski pitomci Mahoney, Tackleberry, Hightower i ekipa spašavali Ameriku i svijet. Dobrodušni, ali ne baš najinteligentiji policijski tim uvijek je iznova uspijevao pomrsiti planove zlikovcima u vrijeme popularnosti franšize ‘Policijske akademije’. U osamdesetima se policiju naveliko eksploatiralo, ali i populariziralo na razne načine kroz komične Spencer&Hill/Policijska akademija eskapade preko buddy-buddy specijalnoagentnih akcijsko-komičnih varijanti. U devedesetima je sve nekako zamrlo, kina su zauzeli neki drugi heroji, a policajci završili eventualno u direktno za video naslovima.

Petnaestak godina kasnije se policijska tematika ponovno vraća u mainstream. Simon Pegg je svojim posljednjim filmom ‘Hot Fuzz’ odao počast klasicima te postao jedan od najgledanijih britanskih naslova, a ‘Reno 911!: Miami’ nastavlja tamo gdje je ‘Policijska akademija’ što zbog potrošenosti franšize, što zbog manjka interesa stala. Popularni policijski sitkom Comedy centrala o skupini antiheroja, čuvara reda i mira u provincijalnom Renou je postao megapopularan nakon tri sezone emitiranja pa je bilo i logično očekivati dugometražni film. A film nas vodi u Miami u kojem je na Konferencijsku dvoranu Nacionalnog simpozija policije Amerike izvršen teroristički napad otrovnim plinom. Pošto su svi policajci kontaminirani, Miami ostaje bez čuvara reda i mira. Ipak, jedna jedina policijska ekipa zbog masovne destrukcije alkoholom i orgijanja noć prije, nije bila u dvorani pa dobivaju najbitniji zadatak u životu – čuvati red i mir cijelog Miamija dok se situacija s otrovanjem ne riješi. Naravno, radi se o Renovcima koji kroz bizarne slučajeve demonstriraju totalnu nekoordiniranost, nesposobnost i nedoraslost težini zadatka.

Razbijanje kompletnog policijskog voznog parka, miniranje nasukanog kita, bježanje s uviđaja, plivanje s aligatorom u bazenu, pojavljivanje velikih faca (Danny DeVito je nizak, ali je i velika faca!, Rock u ulozi života)… samo su neki od razloga zašto je ovo 80 minuta koje mi nimalo nije žao što sam potrošio. Spomenimo da će uskoro krenuti i domaći sitkom o policajcima…. Zakon je opet in, ili jednostavnije Zakon je zakon!

reno2

Otkud redikul iz Renoa u Miamiju?
reno3

Ma koja Pamela? Byatch!

Image

Marko
Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.

Moglo bi te još zanimati:

 • ‘The Torturer’ (2005)‘The Torturer’ (2005)
  Kolo srećeŠto u posljednje vrijeme radi Lamberto Bava? Ovo! Već je uvodna špic...
 • ‘The Intruder’ (1997)‘The Intruder’ (1997)
  Opaki, okrutni, stilski ispolirani HK Cat-III sa ženom ubojicom! Jedan od najboljih ikad. Ono št...
 • ‘Shield Of Straw’ (2013)‘Shield Of Straw’ (2013)
  Miikeov uzbudljivi akcijski triler. Komercijalan, gotovo američki - zbog čega se ne treba ...
 • ‘Almost Blue’ (2000)‘Almost Blue’ (2000)
  Konačno! DVD ovitak I konačno i napokon - dočepah se ovog filma! Zapravo, nije da nisam mog...
 • ‘Fatal Move’ (2008)‘Fatal Move’ (2008)
  Prokleti karijes... Sammo Hung i Simon Yam u borilačkom gore krimiću – kako tu išta može poć...
 • ‘Room 237’‘Room 237’
  Stanley Kubrick conspiracy. Ima li išta bolje od spoja teorija zavjere i fanatične filmofi...


Komentiraj