‘Rigodon’ (2012) | Žuti titl

‘Rigodon’ (2012)

Dobrodošli na Filipine

Dobrodošli na Filipine

Filipinska ljubav s poprilično puno seksa.

Naš stari prijatelj Erik Matti okušao se u režiji mnogih žanrovskih filmova koji su ponosno predstavljali modernu filipinsku kinematografiju na Far East Film Festivalu u Udinama, a gdje smo kroz godine pogledali manje-više sve najvažnije uratke ovog gospodina – od horora preko fantasy spektakla do nedavnog zaokreta u vode mainstream drame. Dramom se, eto, nastavio baviti i u svom novom uratku, koji je u konačnici ispao njegovim najzrelijim i najboljim filmom do sada.

Jer, i Filipini se mijenjaju – jasno je to već iz kamere i stila, koji nikada nisu bili bolji, ali i po radnji: svijet je to neoliberalnih japija, celebrity showova, reklama, iPhonea, stajliš interijera i manekena koji upadaju u krizu bračnog života pa požele svoj penis umakati u nešto mlađe, mršavije i bez opterećenja.

Drugim riječima, ‘Rigodon’ jest klasična priča o ljubavnom trokutu, malo začinjena bizarnim izletima, vruuuućim soft-porno scenama i sjajnim likovima te atmosferom. Reklamira se kao erotski triler, što baš i nije – bliže je sapunici sa seksom, ali za jedan niskobudžetni komad digitalnih Filipina, ovo je iznenađujuće pušljivo.

Golotinje ko pljeve

Golotinje ko pljeve

Ovo bi valjalo kupiti

Ovo bi valjalo kupiti

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj