‘Rob-B-Hood’ (2006) | Žuti titl

‘Rob-B-Hood’ (2006)

Kućanski poslovi
Kućanski poslovi

Dva muškarca i beba, u HK stilu.

Ako ste mislili da je 'New Police Story' savršen primjer Jackie Chanova povratka Hong Kongu, pogledajte tek ovo – 'Rob B Hood' nije samo prošlogodišnja Chanova putovnica za venecijanski filmski festival, već i jedna od ponajboljih akcijskih komedija novije povijesti hongkonške kinematografije, uz pomoću koje ćete zaboraviti da je Hollywood ikada imao svoje prste u eksploatiranju ikone našeg djetinjstva.

'Rob-B-Hood' je, baš kao i 'New Police Story', režirao itekako talentirani Benny Chan, koji očito zna što fanovi Jackie Chana žele gledati – u ovom slučaju, tu je duhovita, dirljiva i dinamična priča o dvojici pljačkaša koji čuvaju bebu kako ne bi dospjela u ruke poludjelog bogataša, ali tu su i standardno sulude egzibicije u prometu i na velikim visinama, razuzdano vesele, ali i bolne koreografije fajtova te hrpa zvjezdanih cameo uloga.

Sve hvale koje ste čitali o ovom filmu opravdane su – stopostotna zabava i dokaz kako žanr koji je proslavio borilačku legendu još uvijek diše punim plućima, kao i legenda sama, kojoj su (da čovjek ne povjeruje) već 52 godine. Ali i dalje je dovoljno lud da se sa zgrade spušta niz air conditione na fasadi, bez zaštite i u jednom kadru, kao i da razbija glavu na snimanju nekoliko puta…

I to nije sve – 'Rob-B-Hood' je na veliko platno nakon puno vremena vratio čak i Yuen Biaoa! I još uvijek se šora kao pravi! Hura!

Ubojito oružje
Ubojito oružje
Opasni kaskaderluk
Opasni kaskaderluk

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj