‘Robo Vampire’ (1988) | Žuti titl

‘Robo Vampire’ (1988)

Robokap
Robokap

Kineski 'Robocop'.

Soldier #1: Now that Tom is dead, I want to use his body to create an android-like robot. I'd appreciate you approving my application.
Soldier #2: You're assured of success?
Soldier #1: Yes.
Soldier #2: Okay, it's approved.

Rijetko kad posežem za prikupljenim citatima s imdb-a, ali ovo možda najbolje dočarava dimenzije debiliteta jedinstvene hongkonško-američke koprodukcije u kojoj android susreće vampire i trgovce drogom. Osnovna premisa je zapravo prilično jednostavna, ali ne i pretjerano zdravorazumna – trgovci heroinom iz Zlatnog trokuta unajmljuju taoističkog svećenika da dresira vampire kako bi se okomili na sve koji im stanu na put. Na put im je stao i naš glavni pozitivac, koji nakon što ga izrešetaju uskrsne kao posebno dizajnirani kiborg, sposoban golim rukama lomiti mitraljeze, ali i precizno pucati iz istih.

Vampir u akciji
Vampir u akciji
Rikavela
Rikavela

Treba imati na umu da ovdje govorimo o tzv. kineskim vampirima, koji po njihovoj mitologiji zapravo više sliče našim zombijima u tradicionalnim kineskim nošnjama. Kreću se kao zečevi, a ispaljuju kiselinu iz ispruženih ruku. A onaj najmoćniji od njih ima masku gorile. Zašto? Pitajte Joea Livingstonea, čovjeka koji je režirao film u kojem se stvari jednostavno… pa, događaju. Bez nekog posebnog reda, smisla ili potrebe, ali svejedno na veselje svih nas.

Sve to plus kung fu i bazuke! Kao i pokoje šivanje droge u utrobu krepane stoke krupnog zuba, glumu iz pornića te zaljubljenu vješticu kojoj se vide bradavice kroz prozirnu bijelu haljinu.

Nabildani kung fu majstor
Nabildani kung fu majstor
Image
Koji ti je kua, nemoj pucat

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj