‘Running Out Of Time’ (1999) | Žuti titl

‘Running Out Of Time’ (1999)

Andy i prst na detonatoru
Andy i prst na detonatoru

Johnnie To, Andy Lau i Ching Wan Lau na jednom mjestu. Rezultat? Remek-djelo!

Jedinstvena vrsta buddy buddy filma u kojem su dvije strane buddy spektra zapravo suprotstavljene – kriminalac i policajac, svaki dobar i loš na svoj način. Od ovog je filma prošlo gotovo deset godina i Johnnie To se pretvorio u jednog od najcjenjenijih HK redatelja u svijetu, no još je devedesetih pokazivao da može biti nekoliko koplja ispred svih ostalih. 'Running Out Of Time' je, jednostavno rečeno, klasik na koji može biti ponosan koliko i na bilo koje novije remek-djelo u svom opusu.

Ideja je jednostavna, iako strašno zapetljano i vješto izvedena – Andy Lau je kriminalac koji umire od raka, no prije nego se uputi u vječna lovišta želi se još jednom 'poigrati' za kraj. No ovog puta, igru ne može završiti bez sudjelovanja policajca (Ching Wan Lau) poznatog po velikom mozgu i pomalo odmetničkoj kulerskoj karizmi.

Uz ludu akciju i opaku dramu, tu je i nevjerojatno dobro uklopljeno poigravanje s komedijom, što ovaj film zapravo pretvara u tragikomični akcijski krimić prve klase. Zapravo, možda najbolju mješavinu pobrojanih žanrova svih vremena!

Dva Laua, a jedan je žena
Dva Laua, a jedan je žena
Antologijsko finale filma
Antologijsko finale filma

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj