‘Sad Movie’ (2005) | Žuti titl

‘Sad Movie’ (2005)

ImageO kako tužnih ljubavi ima, reče Balašević, a Korejci kao da su ga čuli pa zakopali jedan ovako prekrasan, prekrasan film, u kojem se opaka tuga kombinira s komedijom, što je vještina koja polazi za rukom malobrojnima (poput, npr., Kitana).


Ma koliko nas je selekcija loših i prosječnih novih korejskih naslova na ovogodišnjim Udinama uplašila, ipak nema straha, jer korejska komercijala još uvijek zna isporučiti ovakve stvari, kombinaciju klasične pop forme (nakrcane najvećim glumačkim zvijezdama) i opuštene originalnosti četiri zasebne i povremeno isprepletene priče. O usamljenom klincu koji pročita dnevnik majke koja umire od raka; dečku koji otvara agenciju za razdvajanje parova, ne bi li imao posao i tako natrag pridobio djevojku koja ga je ostavila kao izgubljenog slučaja; slikaru koji se zaljubi u maskiranu djevojku čije (opečeno) lice nikako ne uspjeva vidjeti i njezinoj sestri koja voli vatrogasca, ali se ne može pomoriti s njegovim opasnim zanimanjem.


‘Sad Movie’ prava je moderna K-Drama, ‘hiperurbana’ koliko i tradicionalna romantična komadina za gledanje u parovima. Pa kad već u Cinestaru ne žele iskoristiti ljubavna sjedala za ovakve projekcije, ubacite DVD, izvucite paket maramica i zagrlite se pred TV ekranom. Samo pazite da tijekom zadnjih pola sata pištolj držite podalje od svoje glave i prozore čvrsto zatvorene…


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:

 • ‘Taegukgi’ (2004.)‘Taegukgi’ (2004.)
  Zovu ga 'korejski Saving Private Ryan', i to dobrim dijelom s pravom – ne samo da je riječ o hipe...
 • ‘The Stuff’ (1985)‘The Stuff’ (1985)
  Zijev!'Wall Street' meets 'The Blob' Kad smo pisali prvi Žuti titl, jedan na...
 • ‘Sleepaway Camp 3’ (1989.)‘Sleepaway Camp 3’ (1989.)
  Ejtiiiz! Zakon mi je tu i tamo neki serijal startati unatraške – nisam gledao prva dva dijela (ni...
 • ‘Retribution’ (2006)‘Retribution’ (2006)
  'Zauvijek ću biti uz tebe...'Novi film Kiyoshija Kurosawe u plejeru? Praznik! Nije novost da...
 • ‘Mum & Dad’ (2008)‘Mum & Dad’ (2008)
  Čeka na poljubacObiteljski život. Gledao sam ga kad se pojavio na diviksu, ali iz nekog razl...
 • ‘The Brain’ (1988)‘The Brain’ (1988)
  Blažene 80-te! Hm, koliko smo to puta rekli? Nikad dosta! Pa evo još jednom: blažene 80-te! Pa...


Komentiraj