‘Screwed’ (1998) | Žuti titl

‘Screwed’ (1998)

Ranjeni Asano i trubači
Ranjeni Asano i trubači

File under 'japansko i bizarno'.

Pokojni Teruo Ishii i jedan od njegovih najboljih novijih naslova – 'Screwed' aka 'Neji-shiki', adaptacija priče manga majstora Yoshiharu Tsugea s Tadanobu Asanom kao siromašnim crtačem mangi koji ima probleme u vezi.

To je zapravo jedina racionalna stvar koja se može napisati o filmu koji nije ništa drugo nego seksom, bizarlucima i snovima ispunjeni acid trip, još jedan 'linčovski' komad nadrealizma, kakvog u Europi uglavnom povezujemo sa školom dotičnog američkog redatelja (jer je najbrže, najlakše i najprepoznatljivije, ofkors), a kakvog nam je Japan u svom autohtonom viđenju 'žanra' posljednjih nekoliko desetljeća dao itekako mnogo.

Atmosferični komad isjeckanog what the fuck? ludila sadrži i neke iznimno erotične, ali i iznimno duhovite (pišanje po faci medicinske sestre, primjerice) komade, ali i fantastične tripove koji dobro izgledaju i rajcaju maštu svakog pravog ljubitelja celuloidnih nadrealnih putovanja.

Čudno, čudno selo
Čudno, čudno selo
Screwed!
Screwed!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: