‘Second In Command’ (2006) | Žuti titl

‘Second In Command’ (2006)

ImageŽan Van Deklam u Moldaviji!


S radošću nastavljamo pratiti nove filmske putešestvije našeg dragog junaka. Nakon nekoliko pristojnih, štoviše vrlo dobrih straight-to-video akcića, Van Damme je nastavio stazama eastsploatacije, svojstvene modernoj akcijskoj B-produkciji, snimivši još jednu istinski blesavu, ali zabavnu i nabrijanu, sada već pa obligatornu koprodukciju s bivšim Istočnim blokom.


U dalekoj zemlji Moldaviji, demokratski predsjednik dobija izbore, ali s time se ne slažu bivši komunisti, koji ga žele svim silama svrgnuti s vlasti i spriječiti vladavinu prozapadno orijentiranih reformatora. Kada insceniraju puč, nastaje kaos. Hujugonakol? Hrabre američke spasitelje, naravno, makar imali i francuski naglasak. Marinci, na čelu s Van Dammeom kao vijetnamskim veteranom Samom Keenanom, pomažu predsjedniku koji se skrio u američku ambasadu, odupirući se udaru pobunjenika i čekajući pomoć pojačanja, koje se nalazi usidreno u Jadranskom moru.


Pristojna pucačina i eksplozije, očajno režirane masovke i katastrofalno nekarizmatični glavni negativac, Moldavac koji se u tokivoki Van Dammeu u uho dere doslovno: ‘Release our president, pička ti materina!’ Ukratko, zabava za cijelu obitelj.


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj