‘Seven Man Army’ (1976) | Žuti titl

‘Seven Man Army’ (1976)

Masovni juriš
Masovni juriš

Borilačko vješt ratni opskuritet.

1933. godine preko 20,000 japanskih vojnika s preko 50 tenkova krenulo je u invaziju bitne strateške točke kod Kineskog zida. Isprva se činilo kako će utvrda brzo pasti, no sedmorica preživjelih branitelja pružili su srčan otpor i uspjeli zadržati prodor punih 5 dana.

Suludo ostvarenje s velikanima borilačkih vještina stasalih iz filmske kuhinje legendarne braće Shaw. U ovom bizarnom spoju ratnog i filma borilačkih vještina iz minute u minutu se neprestano puca, nabija na bajunet, kolje mačevima, onesposobljava vrhunskim kung-fuom, bacaju bombe, razaraju tenkovi i zapravo konstantno nekog ili nešto destruira, a trenuci zatišja popunjeni su opet agresivno-destruktivnim prisjećanjima sedmorice heroja na razloge zbog kojih su se aktivno uključili u vojsku.

Mongolski plaćenici preferiraju mačevanje
Mongolski plaćenici preferiraju mačevanje
Herojska smrt
Herojska smrt

Raritetno Shaw bros ostvarenje koje je tek nedavno doživjelo DVD izdanje, a neslužbeno je prozvano naslovom s najvećim brojem filmskih ubojstava. Enorman broj statista i demonstracija prave vojne opreme podosta podsjeća na jugoslavenske partizanske klasike. Najtoplija preporuka za gledanje nakon težeg i stresnog dana jer ovih 100 minuta uistinu ima terapeutski učinak.

Image{trailer}http://www.youtube.com/watch?v=fjuJwDm8YA0{/trailer}Image

Marko
Televizijsko-filmski entuzijast i lovac na višak vremena.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: