‘Shark Attack 3: Megalodon’ (2002.) | Žuti titl

‘Shark Attack 3: Megalodon’ (2002.)

Ne mogu vjerovati! Iako sam vrlo rijedak posjetitelj videoteka jer mom ‘ukusu’ nemaju baš što ponuditi, načisto se frapirah činjenicom da je danas moguće naći i ovakva nevjerojatna čudesa između polica nakrcanih Anđelinama, Pitovima, Kruzovima i sličnim ‘bogatim i slavnim’ i njihovim ‘spektaklima’!

DVfuckin'D !No dobro, nije ovo prvi puta da ispliva neki biser trasha (sjetimo se ‘Frankenfisha’ i ‘Boe vs. Pythona’) ali ovaj ‘Napad morskog psa 3’ (Ej! 3!) ne samo da u obje vodeće lokalne videoteke imaju u više primjeraka, već su svi konstantno vani! Ljudi! Pa zar to netko gleda osim ovakvih tipova poput nas!?!

Pa tako nakon par dana traženja i čekanja, jedva jedvice sam se dočepao primjerka! I unatoč svemu što sam čuo o ovom ipak ne mogu vjerovati svojim očima – pa ovo ne da je neviđen trash – ovo je, u skladu sa naslovom, MEGATRASH!

O priči, zapletu, raspletu i ostalim sitnicama nema smisla duljiti jer se radi o još jednoj kopiji danas već dobrano isprostituiranih ‘Ralja’ samo što ovdje nije u pitanju ‘veliki bijeli’ već ‘gigantski prapovijesni’ morski pas znanstvenog naziva ‘Megalodon’… Ostatak priče je više manje na isti kalup pa, da ne duljim, počastit ću vas naramkom nevjerojatnih činjenica zbog kojeg Megalodon morate pogledati. Redom, slijedom, poretkom i redoslijedom:

– Fantastično grozomorna gluma – kao da se natječu tko će biti lošiji. A glavna glumica koja glumi paleontologinju izgleda kao da se predozirala botocksom pa ne može micati facijalne mišiće! Ostali su jednostavno samo ukočeni – i licem i ostatkom tijela…
– Fantastično grozomorni dubbing (potpuni off-dub svih dijaloga!), rijetko viđeno i čujno, neopisivo loše montirano, a svi, ama baš svi dijalozi zvuče potpuno iste glasnoće bez obzira na udaljenost likova od kamere, logiku prizora, smisao… A sinkronizirano je kao da su se šalili (prepuno bizarnih zvukova, mrmljanja, histeričnog smijanja)… ali, pobogu, sve je iste glasnoće!!!
– A kad smo kod dijaloga, moram spomenuti i montažu scena sa dijalozima – naime, svaka, ama baš svaka scena dijaloga montirana je tako da se u otprilike 90% razgovora vidi ‘reaction’ umjesto ‘action shot’  tj. u kadru je sugovornik koji sluša umjesto govornika koji priča! Pa tako, dvoje razgovara a mi tokom cijelog govora gledamo onog tko sluša. Kad se uloge zamijene i slušač počne govoriti, gledamo onog drugog… a od onog tko govori, imamo priliku vidjeti možda samo par zadnjih riječi… mislim, jel’ to montažer bio malo podgašen? A tek kvaliteta dijaloga! Pazite ovo: ‘Fuck, that’s all I need’ – zvuči li vam to kao ‘J***, to je sve što trebam’ ili ‘J****, samo mi je to još trebalo!’ :)))

'Botocks overdose' smiješakNjam!

– Bogata upotreba arhivskih snimaka morskog psa umjesto dresiranog/umjetnog! Ah, arhivske snimke… ne bi bilo ništa loše da nisu vidno umontirane bez pretjeranog truda i prilagodbe…
– Više od pola scena napada počinje scenama seksa, predigre, običnog drpanja i sl. …
– U jednoj od scena razgovora sa šefom firme koja je dijelom odgovorna za mahnitanje Megalodona, potpuno neobjašnjivo i nepotrebno ubačene su scene pipanja koljena komada koji sjedi za istim stolom. Neobjašnjivo je i tko je pipa i zašto… Na trenutke, tokom, naravno, opet ‘reaction’ scena razgovora, vidimo kadar ruke kako pipka koljeno pa njeno ozareno lice, a onda smrtno ozbiljna lica ostalih sudionika u razgovoru – nagradno pitanje: čija je ruka? I kakve veze ima taj detalj s ičime u nastavku filma?
– I apsolutno najbolji detalj ikada – ali IKADA! Prije sudbonosnog obračuna sa divljom zvijeri iz dubina, junačina priupita paleontologinju, doslovno slijedeće: ‘Što kažeš, da te odvedem kući i poližem ti p****?’. Ne, nije šala, iako se ona šeretski nasmije, a onda slijedi scena seksa… Ovo sam prevrtio par puta da se uvjerim da ne sanjam (ne, ne radi seksa 🙂 )… FAKING ANBLIVIBL!

Jel' ovo tebi ispao zub?Bravo junače! Spasio si svijet zlog Megalodona! O junače! O junače! O...

– I detalj manje epski, ali ništa manje genijalan: posjet crkvi i paljenje svijeća pred odlučujući boj…
– A prijevod slijedi genijalnost filma: divim se genijalnosti uma prevodioca koji nikad nije čuo frazu ‘The Real McCoy’  i preveo je jednostavno ‘Kao u pravom McCoy’ !

O amaterskom CGI-u i potpuno moronskim scenama koje povremeno manje ili više vrijeđaju inteligenciju ne bih jer ih ostavljam vama!

Gledajte! Gledajte! GLEDAJTE!

‘Ko ne pogleda, pojest će ga Megalodon!

Arminio
Voli sve što vole mladi ... iz 70-ih i 80-ih.

Moglo bi te još zanimati:

 • ‘Session 9’ (2001)‘Session 9’ (2001)
  U poplavi remakeova, sequela, prequela i ostalog smeća kojim nas danas zapljuskuje Hollywood, pra...
 • ‘Slugs’ (1987.)‘Slugs’ (1987.)
  Ne znam odakle da počnem jer još nisam došao k sebi... a teško je i doći poslije filma u kojem mu...
 • ‘The Taste Of Tea’ (2004.)‘The Taste Of Tea’ (2004.)
  Sve dok se ovakvi filmovi snimaju, život će imati smisla. Ovo je jedan od najljepših koje sam gle...
 • ‘Swamp Shark’ (2011)‘Swamp Shark’ (2011)
  Močvarni, a morski vauvau! SyFy, baš kao i japanski producentski kolege Sushi Typhoon, po...
 • ‘The Shark Hunter’ (1979)‘The Shark Hunter’ (1979)
  Franco Nero u lovu na ajkule. I blago. Dok sam još u post-grosmanovskom moodu i raspoložen...
 • ‘Rusted Body’ (1987.)‘Rusted Body’ (1987.)
  Jedan od alternativnih naslova ovog filma jest i 'Guts Of A Virgin 3', kao da se radi o trećem di...


Komentiraj