‘So Close’ (2002) | Žuti titl

‘So Close’ (2002)

Nema zajebancije
Nema zajebancije

Hongkonški 'Charlie's Angels'! Dobro, ne baš, ali…

Shu Qi, Zhao Wei i Karen Mok u pravoj CGI/žice ekstravaganci – film koji izgleda kao stilizirana, skupa reklama, zapravo dugi reklamni promo video za Shu Qi i (nešto manje) ostatak cura. A to je, naravno, samo po sebi i više nego dovoljan razlog da ga se pogleda.

Ubacite u sve to priču o mladim, zgodnim kilericama i njihovom sukobu sa šefovima zlih korporacija i dobili ste punokrvni pop(corn) film, baš poput onih koji dolaze iz Hollywooda, samo s boljim, totalno ludim koreografijama fajtova, katanama, raspravama o drkanju i zgodnim Azijatkinjama. Zna stari majstor Corey Yuen što radi!

Doduše, 'So Close' pati od razvučene melodrame, natruha neprikladnog timbartonovskog soundtracka i tipično 'čudnog' kineskog smisla za humor, al' kad se zalaufa, riječ je o zabavnoj akcijadi za velika platna, koja posebno dolazi do izražaja u epskom, polusatnom završnom obračunu. Šteta što ga moramo gledati na malim ekranima…

Oduvijek smo voljeli žene s katanama
Oduvijek smo voljeli žene s katanama
Ah, to lice... (za tijelo pogledajte ostatak filma) :)
Ah, to lice… (za tijelo pogledajte ostatak filma) 🙂

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj