‘SPL: Sha Po Lang’ (2005.) | Žuti titl

‘SPL: Sha Po Lang’ (2005.)

ImageKako pobijediti zlo i ostati čovjek?

‘Sha Po Lang’ je film o kojem u posljednje vrijeme apsolutno svi govore – kažu najbolje što je Hong Kong dao u posljednjih deset godina, dostojno najudarnijih HK naslova Johna Wooa i Ringa Lama, bolje od ‘Infernal Affairs’ te toliko esencijalno da svatko tko odmah ne kupi DVD treba biti uništen božanskom rukom pravde…. I onda, jel’ stvarno toliko dobar, pitate? O, da! O – faking – da! Ovo je vjerojatno jedan od najboljih akcijskih krimića koje danas možete dobiti u ponudi zemlje koja je nekada bila dežurna Meka žanra, film toliko nakrcan tenzijom, opakim likovima i superstar glumcima (Simon Yam kao policajac s tumorom na mozgu i Sammo Hung kao glavni negativac, a tu je i nova borilačka zvijezda Wu Jing, koji ima istog učitelja kao i Jet Li!) da čak ni ne razmišljate o tome koliko je dobro upakirana jedna stara i posve jednostavna priča (murija spremna na sve kako bi uhitila vođu mafije). Jednostavno je progutate!


‘SPL’ u rezultatu nije samo opaka, hard boiled akcijska vožnja koja bi mogla oživjeti drijemež nekoć najmoćnije azijske kinematografije, već i predobra priča o ljudima, u kojoj ni na strani policije ni među mafijom nema jednodimenzionalnih dobrih i loših likova. Zapravo, svi su ujedno i dobri i loši – i sadističke ubojice kojima cilj opravdava sredstvo, i dobri očevi i vjerni prijatelji. Ljudske drame, pucnjava i apsolutno odličan, prljavi, realni kung fu u paketu! S predivnim finalom i ubitačnim epilogom! Učinite sebi uslugu i pogledajte ovaj masterpis, tipa jučer! Odma’!


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*