‘Strawberry Shortcakes’ (2006) | Žuti titl

‘Strawberry Shortcakes’ (2006)

Romantično
Romantično

Lijepa drama o lijepim ženama.

Već sama premisa – realistični, gotovo voajerski pristup tokijskoj svakodnevici četiri mlade žene koje se bore sa životom, ljubavima, seksom i problemima – jako podsjeća na 'Tokyo.sora', samo s nešto više dijaloga, ali s prepoznatljivim naglaskom na klasičnoj japanskoj slow pace meditativnosti. Što je, naravno, u startu jako, jako velika preporuka.

'Strawberry Shortcakes' je četvrti film u 26 godina karijere japanskog indie heroja Hitoshi Yazakija, a riječ je o iznimnoj adaptaciji hit-mange o četiri djevojke koje povezuje usamljenost – jedna od njih radi kao tajnica u deriheru servisu, tzv. 'dostavi zdravlja', tipično autohtonom japanskom fenomenu u kojem 'zdravlje' nije ništa drugo nego 'žena', a dostava zapravo prostitucija koja funkcionira na principu narudžbe i dolaska odabrane djevojke na kućnu adresu ili hotelsku sobu.

Druga je prostitutka, koja uzima što je više moguće klijenata, ne bi li zaradila dovoljno za vlastiti stan, po mogućnosti iznad petog kada, kako bi se kada ostari mogla kroz prozor baciti u sigurnu smrt. Treća je šljakerica u uredu, koja se ne može odlučiti je li njezina veza s kolegom ozbiljna ili ne, a četvrta umjetnica koja pati od bulimije.

Melankolično, depresivno, pomalo romantično, iznimno atmosferično i apsolutno fantastično. I nimalo, ali nimalo kao 'Seks i grad'…

Melankolično
Melankolično
Apsolutno fantastično
Apsolutno fantastično

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj