‘Tennen Shojo Mann Next’ (1999.) | Žuti titl

‘Tennen Shojo Mann Next’ (1999.)

ImageTinejdžerske manekenke u školskim uniformama i vampiri koji žive od krvi djevica. Vampiri kojima ne smeta sunce, ali im smeta glazba klavira.
Miikeov izlet u teen horor, adaptacija mange i nastavak njegovog televizijskog hita ‘Tennen Shojo Mann’ snimljenog iste godine (!), jedan od onih koje odradi po narudžbi, preko kurca u 10 dana. Sve u svrhu eksploatacije u tom trenutku vrućih ‘idola’, mladih i prekrasnih cura/pop zvijezda, koje na vrhu celebrity ljestvice u Japanu obično imaju životni vijek od max 10 mjeseci (zbog čega je i kompletna postava nastavka drugačija od prvog dijela!).


Naravno, iz aviona se vidi da je riječ o TV produkciji, ali Miike ponovo dobrim dijelom uspjeva nedostatak love nadomijestiti sjajnim idejama, odličnom manipulacijom boja i vještom stilizacijom te okrenuti financijska i tržišna ograničenja u svoju korist. Uostalom, ako je već glazba loša i pretjerana, naracija pomalo šepava, likovi plastični, a efekti jeftini, tu su brutalni fajtovi na žicama, otac koji želi poševiti kćer kako bi prestala biti djevica (pa stoga i meta vampira), povraćanje krvi, vibratori te puno latentnog maloljetnog lezbijstva da vas razvesele… Sve to u jednom tinejdžerskom TV filmu!


ImageImage


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.Komentiraj

Logiraj se preko:


*