‘The Barbarians’ (1987) | Žuti titl

‘The Barbarians’ (1987)

ImageRuggero Deodato snima ‘Conana’ za Cannon!

Tako je to bilo u osamdesetima, kad se treba para i kad se formula eksploatira da narajca i klince, ali i one odrasle, za koje se pored silne neokonanovske fantazije uvaljala i pokoja gola sisa u haremu, gore sa špricanjem krvi i sječom glava…

Naravno da film izgleda kao da su Golan i Globus izvadili novčanike iz džepova, izvadili ono što je unutra i bacili ih Talijanima pod noge, uz komentar: ‘na, ovo vam je budžet’. Deodato ga je, nakon toga, režirao doslovno lijevom nogom.

Slavna bilderska braća Peter i David Paul (blizanci) glume (‘glume’; i to konstantno s par litara ulja na sebi!) Kutcheka i Gorea, odraslu siročad koju je oteo zli vladar te odgojio kao, pa naravno, Barbarsku braću. Kad se već Schwarzenegger nije mogao klonirati i uklopiti u ovaj niskobudžetni cirkus, burazi su bili svakako jeftinija i, ako se mene pita, uvelike zanimljivija opcija. U onoj mjeri u kojoj se ovaj film može nazvati zanimljivim.

U svakom slučaju, dodatnu atrakciju čine legendarni Richard ‘Invasion U.S.A.’ Lynch i još legendarniji Michael ‘The Hills Have Eyes’ Berryman u pamtljivim (moš’ mislit) ulogama. Divovi s kacigama bičuju djecu, režu se ruke nedužnih promatrača gladijatorskih borbi, komadaju se udovi gigantskog podzemnog čudovišta, vukodlak se dekapitira, robinje su lijepe, blizanci su debili, a soundtrack je tako prekrasno ejtiz kanonovski. Čist’ dovoljno.

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: