‘The Bodyguard 2’ (2007) | Žuti titl

‘The Bodyguard 2’ (2007)

Sukob Istoka i Zapada
Sukob Istoka i Zapada

Veliki povratak tajlandske akcijske komedije.

Svakom novom akcijom i akcijskom komedijom, Tajland nas podsjeća na to da je danas on ono što je Hong Kong bio osamdesetih – čak i kad su produkcijski uvjeti drugačiji (čitaj: veći), temelj je isti, a 'The Bodyguard 2', navodno najskuplji tajlandski film svih vremena, itekako nastavlja tradiciju.

Ovaj, drugi 'Bodyguard' zapravo je prequel velikog hita iz 2004., koji su zajedno potpisala dva genijalca – redateljsko-kaskaderska legenda Panna Rittikrai i jednako nam znani Petchtai Wongkamlao, najpopularniji glumac/komičar u Tajlandu. 'The Bodyguard 2' potpisuje samo Wongkamlao, njegov glavni glumac, policajac na tajnom zadatku u glazbenoj industriji kao paravanu za šverc oružjem.

Tony Jaa ima genijalan  cameo, zalutao iz svog prošlog filma, raspižđen tražeći slona, a tu su i pancerfaust, kroser, monster truck, borilačke vještine, pucačina, krv, eksplozije, brutalni crni i zahodski humor, parodija na tajlandske (i ostale azijske) filmske hitove i pop fenomene, zakon songovi…

Tony Jaa
Tony Jaa
Hoću ovakve naočale!
Hoću ovakve naočale!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj