‘The Bottled Fools’ (2004.) | Žuti titl

‘The Bottled Fools’ (2004.)

ImageVjerojatno ste negdje čitali kako ga uspoređuju s ‘Kockom’ (dobro da ne sa ‘Saw’…), ali to nema veze s mozgom. Usporedba je, kako ionako priznaju ti koji je povlače, tek u činjenici da se sve događa u komornom ambijentu, u ovom slučaju u jednoj jedinoj prostoriji! Iz koje nas vuku tek flashbackovi/halucinacije glavne junakinje, 17-godišnje Luchino, koja na putu do škole zaglavi u velikom liftu s nekim vrlo običnim, ali i vrlo čudnim likovima, a kojima se pridruže i dva sajko zatvorenika u policijskoj pratnji…


‘The Bottled Fools’ je, ukratko, nevjerojatno dobar film. Vizualno impresivan i savršeno dinamičan, a snimljen za malo para, s rezultatima koji briljantno kombiniraju psihološki triler, SF, gore, akciju i društveno politički komentar kroz viziju totalitarnog futurističkog Japana.


Ima rupa, ali i puno cipelarenja, krvi, silovanja, šori, klanja, pucnjave, telepatije, smrtonosnih virusa, terorizma i kanibalizma. I sve to u jednoj jedinoj prostoriji!


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj