‘The Boy From Hell’ (2005.) | Žuti titl

‘The Boy From Hell’ (2005.)

ImageZabavan bizarluk iz Japana, horor komedija s dodirom niskobudžetne drame, priča o dječaku po imenu Daio, kojem jednog dana kamion otkine glavu, dok njegova (samohrana) majka gleda kako ostatak njegova tijela (doslovno) bezglavo baulja po cesti. Nakon što ga pokopa, starica s lošom perikom poruči joj da postoji nada – oživjet će ga ako iznad groba objesi njegovog vršnjaka i prereže mu grkljan posebnom ‘kljovom’, tako da se krv prolije po humku. I bi čudo – Daio ustaje iz zemlje kao deformirani zombi, odeblji Chucky gladan ljudskog mesa! Zbog apetita, zaredaju se serijska ubojstva u gradu pa slučaj preuzima detektiv s velikim, čudnim i vidno naljepljenim umjetnim nosom.


Daio svoj rođendan slavi s maskom Hannibala Lectera na glavi, a brižna majka ga pokušava ‘popraviti’ presađivanjem mozga drugog djeteta u njega… Hideshi Hino autor je izvorne mange (ujedno i redatelj ‘Guinea Pig: Flowers Of Flesh And Blood’ i ‘Guinea Pig: Mermaid In A Menhole’), a rezultat je 50-minutni, pomalo retro creepy filmić s malo love i puno žara.


ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj