‘The Cottage’ (2008) | Žuti titl

‘The Cottage’ (2008)

Prva prosuta crijeva
Prva prosuta crijeva

Fora britanska gore komedija.

Cijela stvar započinje klasičnom pričom o otmici, u laganim tonovima – jedan otmičar napola zna što radi, drugi je totalni idiot, a oteta djevojka je tipična britanska plavuša, kojoj visi fiš end čips oko struka, ali joj zato svi pilje u sise.

No, onda iz klasičnog humornog trilera o otmici koja nikako da se dovede u red film prebacuje u drugu brzinu pa pokušava opravdati titulu horora koju su mu mnogi dodijelili, negdje nakon četrdesete minute, kada humor dobiva društvo prvih prosutih crijeva.

Devedeset minuta solidne zabave i kineskih profi ubojica s oštrim satarama, klanja mačetom, odrezanih ruku u frižideru, 'Hills Have Eyes' mutanata, kastracije, rezanja stopala i prepolovljivanja glave lopatom, zabijanja krampa u nogu i grablji u glavu…

I sve to od Paula Andrewa Williamsa, čovjeka koji je svojim prošlim filmom, dramom 'London To Brighton' oduševio kritiku i pokupio nagrade, ne bi li sad napravio radikalni zaokret za 360 stupnjeva, objasnivši ga, otprilike, sljedećim riječima – nikada nisam rekao da želim stalno snimati jedno te isti tip filma. Svaka čast!

Oteta djeva
Oteta djeva
Gospon seljak koji skuplja glave
Gospon seljak koji skuplja glave

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko: