‘The Danish Connection’ (1974) | Žuti titl

‘The Danish Connection’ (1974)

Nismo sigurni da nam je jasno što i čemu
Nismo sigurni da nam je jasno što i čemu

Jedan i jedini Johnny Wadd u seksploatacijskoj parodiji Friedkinove 'Francuske veze'.

John Holmes, Hercules Kong i plavokosi Šved s povezom preko oka koji davi plavušu u krevetu – kakav početak kakvog filma! Suluda musaka Walta Davisa donosi nam jednu od brojnih avantura Johnnyja Wadda, akcijskog seks junaka koji je proslavio legendarnog Johna Holmesa i cijeli trend 'ozbiljnih porno filmova', a kojima je puno godina kasnije posvećen i cijeli jedan 'Boogie Nights'.

Ali Anderson, Wahlberg i ekipa teško mogu dočarati ludilo izvornika – 'The Danish Connection' je iskonski nevjerojatan film za koji vam od početka do kraja nije jasno shvaća li on to sebe preozbiljno ili ne, iako je jasno kako ga vi shvaćate, plačući od smijeha na manje-više svaku minutu. Bilo da je riječ o velikom Waddovom ulazu u film, kada se penje na veliki tanker uz naraciju balade 'Ballad Of Big Bad John' (he's got a head that he uses, and his meat is Grade A) te se na brodu potom šora s jednookim nordijskim plavušanom, bilo da vas s nogu obori veličanstvena špica, s genijalnim orkestriranim naslovnim songom i kadrovima raskečene plaviše koja se obješena za ruke u kameru ljulja raširenih nogu. Gola, naravno.

'The Danish Connection' je (barem verzija koju ja imam) softcore detektivski kung fu pornić (usto, nema nikakvog seksa sve do 18. minute filma!), čiji su najluđi dijelovi upravo scene borbi, kakvih se ne bi postidio ni Bore Lee, samo još apsurdnije. Uz glumce koji čitaju dijaloge s poda (i nikako, ali nikako nisu stanju djelovati imalo uvjerljivo) i imptentnog brku po imenu Herbert Steele, opsjednutog snifanjem gaćica svoje tajnice. Plus nadrealna orgija na kraju.

Kung fu u šumi. Uz sobarice s čajem i bluntom
Kung fu u šumi. Uz sobarice s čajem i bluntom
Posljednji akcijski junak
Posljednji akcijski junak

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj

Logiraj se preko:


*