‘The Great American Snuff Film’ (2003) | Žuti titl

‘The Great American Snuff Film’ (2003)

ImageTako grandiozan naslov, a takvo grandiozno razočaranje!

‘The Great American Snuff Film’ iz nekih čudnih razloga prilično je razvikan na horor sceni, no vjerojatno čisto zato što se hvata u koštac s rekonstrucijom stvarnih događaja, snimivši igranu verziju navodnih pravih snuff vrpci koje je pravi ubojica William Grone s pomagačem snimio tijekom šest dana mučenja dvije otete djevojke. Plus navodni pravi (zapravo loše rekonstruirani) snimak egzegucije na kraju, jednako navodno preuzet s originalnih Super 8 vrpci korištenih na suđenju… samo bi totalni idiot mogao povjerovati u to!

U konačnici, ovo je jedan od najdosadnijih i najiritantnijih no budget pokušaja svih vremena, koji nedostatak talenta pokušava krpati nepotrebnom spotovskom montažom i režijom, napadnim silovanjem soundtracka ambijentalom/drum’n’bassom/tranceom, s nula smisla za pripovijedanje, ali zato s previše smisla za preseravanje. Jesam li spomenuo naporni voiceover? Očajnu glumu koja nije ‘očajna’ na duhovitu, već gonite-se-u-pizdu-materinu foru?

Pretenciozno nije nužno i loše, ali u ovom slučaju rezultat je katastrofa. Ne traje ni 90 minuta, ali je barem 60 minuta predug. Bulšit epskih proporcija. Pa eto, čisto da znate da ne nasjednete na naslov…

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj