‘The Happiness Of The Katakuris’ (2001) | Žuti titl

‘The Happiness Of The Katakuris’ (2001)

Ovaj remake korejske crne komedije ‘Quiet family’ djelo je legendarnog Takashia Miikea koji je, eto, dokazao da može napraviti i musical! O da – pravi, čistokrvni musical!

ImageDobro, jasno da je tzv. ‘takashimiikeovski’ štih tu od početka do kraja (jasno – u ‘very light’ varijanti): mrtvaci, zombiji, krv – ali sve začinjeno pjesmom i plesom.

Kao što rekoh, film je remake korejske crne komedije ‘Quiet family’ i u osnovi se drži iste fabule koju prepričava uz bizarni mix glazbe, plesa, komedije i horrora.

Obitelj Katakuris (djed, unuk, njegova žena i njihova djeca) otvara pansion u bespućima prekrasne japanske prirode. Posao baš ne cvate jer lokacija na kojoj se nalaze je u središtu ‘ničega’ – nitko ne prolazi ni slučajno a kamoli da namjerno svrati. No, jedne kišne večeri, zaluta im prvi gost, mladić kojeg sa oduševljenjem prime nadajući se kako je posao konačno krenuo.

No, ujutro ga zatiču mrtvog u sobi. Očigledno je izvršio samoubojstvo. Očajni, ne zovu policiju kako ne bi upropastili ionako nikakav posao pa odluče zakopati leš u obližnjoj šumi. Ubrzo, stiže još gostiju koji, bizarne li slučajnosti, također stradavaju na, opet, bizarne načine (primjerice: infarkt izazvan seksom 🙂 ). Praksa se nastavlja pa zakapaju i njih…

Daljnji tijek događanja sve je čudniji i na kraju dolazi do ‘Deus Ex Machina’ raspleta…

Image
Bizarno. Stvarno bizarno. Kako rugačije karakterizirati scene pjesme i plesa nad krvavim lešom ili sekvence sanjarenja snimljene kao zarazne plesne točke uz upotrebu animacije (glina) u nekim scenama? I sve to pomiješano sa dodatkom čak i karaoke sekvenci gdje možete (ako znate japanski, naravno) pjevati zajedno sa junacima s ekrana!

Glazba je prilično dobra, humora ima dosta (crnog pogotovo), a ludosti na pretek!

Za one koji namjeravaju nabaviti DVD – ZAOBIĆI BRITANSKO IZDANJE U ŠIROKOM LUKU! Unatoč impresivnim dodacima (audio komentar, interviewi, dokumentarci) film je kodiran KATASTROFALNO! Vjerujte mi na riječ – izgleda gore nego najlošiji DivX koji sam ikad vidio. Uz to, slika je u nekim scenama potpuno ispikselirana! Nevjerojatno je kako je to moglo otići u prodaju! Sramota za ‘Tartan Video’. 🙁

Miike je opet dokazao da je stvarno majstor za sve i da se može jednako dobro snaći u svakom žanru kojeg se dotakne. Zaista, ludo djelce.

ImageImage

Arminio
Voli sve što vole mladi ... iz 70-ih i 80-ih.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj