‘The Mechanik’ (2005.) | Žuti titl

‘The Mechanik’ (2005.)

ImageJednom Rus, uvijek Rus! Dobri stari Ivan Drago trebao je samo ponoviti naglasak i prešaltati se u ulogu Nicka Cherenka (ako ništa drugo, ovi frajeri nikada ne gube inspiraciju za davanjem genijalnih imena junacima akcića!), automehaničara/bivšeg ruskog specijalca s afganistanskim iskustvom. ‘The Mechanik’, prošlogodišnji film Dolpha Lundgrena (on ga je i režirao!) je još jedan izdanak velike seobe B produkcije u jeftinu Istočnu Europu i Rusiju (s čime su se nedavno pozabavili i Van Damme i Seagal), a riječ je o klasičnom osvetničkom formatu s nasilnom eliminacijom uzroka emotivne patnje. U ovom slučaju, ruske mafije koja je našem junaku pobila obitelj pa puno godina kasnije, prihvativši zadatak spašavanja otete djevojke za pare, spaja ugodno s korisnim te likvidira one koje nije uspio dokrajčiti kada je prvi put krenuo u pokolj.

Snajperi raznose mozak, krv pršti na sve strane, debeli, bradati mafijaški boss gleda crtiće s kurvama, a jedna prostitutka dobrog srca sipa mudosti poput: Muškarci znaju ubiti, žene kako preživjeti. Malo manje spotovskih intermezza (OK, techno-striptiz neka ostane) i usporenih snimki, a nešto više manje iritantno loših glumaca i ‘The Mechanik’ bi bio puno bolji od tek mjestimično zabavne zbirke klišeja.

ImageImage

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj