‘The Stuff’ (1985) | Žuti titl

‘The Stuff’ (1985)

Zijev!
Zijev!

'Wall Street' meets 'The Blob'

Kad smo pisali prvi Žuti titl, jedan naš prijatelj stalno nas je davio kako ne smijemo zaboraviti na 'The Stuff'. 'The Stuff', 'The Stuff', 'The Stuff'… Nakon toliko puno reminiscencija na davno odgledani klasik, eto njega konačno na DVD-u pa tako i u svijetu DVD ripova da se, zajedno uz edukaciju novih klinaca, svi možemo podsjetiti zašto nam je taj 'The Stuff' ostao tako čvrsto ukorijenjen u primozgu.

Vrhunski niskobudžetni antikorporativni SF-horor koji nam donosi naš miljenik, legendarni Larry Cohen, priča je o čudnoj bijeloj smjesi koju nakon što iziđe iz zemlje prehrambena industrija odmah spakira u zamamne kutije pa Ameriku izbombardira genijalnim TV reklamama, pokušavajući prodati ovaj slatki i niskokalorični proizvod masi. I uspijeva, jer on postaje nacionalni desert No 1.

Ali, što kada se The Stuff počne micati i pretvarati pse i ljude u čudna, agresivna bića?

Scena kad mali jede pjenu za brijanje kako bi zavarao roditelje poludjele od Stuffa je antologijska, kao i prva velika fontana Stuffa iz kreveta!

Vatra jedino pomaže
Vatra jedino pomaže
The Stuff napada!
The Stuff napada!

Image

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:Komentiraj