‘The Taste Of Money’ (2012) | Žuti titl

‘The Taste Of Money’ (2012)

Vodeni svijet

Vodeni svijet

Korejski ‘Wall Street’.

Skoro pa, ali i ne baš, jer ovo je prije svega svojevrsni nastavak ‘The Housemaid‘ pa tako i novi film Im Sang-sooa (gledali smo i njegove ‘Tears‘ i ‘The President’s Last Bang‘), koji nastavlja s temom oslikavanja nove korejske elite i dekadentnog života privilegiranih. Naličje korejskog kapitalističkog sna ovdje je ispričano kroz avanture nemilosrdno ambiciozne bogataške obitelji. U dane kada ‘Gangnam Style’ ismijava život korejskih ‘1 posto’, evo i filma koji se bavi istom temom, ali za razliku od Psyja, to radi na puno ozbiljniji, ali nažalost i pomalo zamoran način.

Pali smo u nesvijest kada smo vidjeli da američkog biznismena Roberta Altmana (sic!) glumi naš stari znanac Darcy Paquet, selektor korejskog filma na FEFF-u u Udinama, a kojeg su nekim čudom uspjeli uvjeriti da je glumac. Rezultat je – baš kao i većina američke B-glume u azijskim filmovima – užasan, baš kao što su dijelovi u kojima Korejci govore engleski praktički negledljivi.

Osim toga, ‘The Taste Of Money’ svakako je i primjer stila iznad sadržaja, jer film izgleda nevjerojatno dobro pa vrhunskom hi-tek fotografijom i kirurškim kadriranjem itekako uspješno stvara atmosferu ledene elegancije i emocionalnog mrtvila. Mada se sve to manje-više sve svodi na dvosatnu monotonu verbalnu razmjenu, s jednom odličnom scenom gušenja vrećicom, pokojim orgijanjem i GILF seksom. Nažalost, čini se da je ‘Taste Of Money’ u globalu upao u zamku u koju je jako lako upasti – film koji govori o hladnoći i sterilnosti života elite i sâm je postao hladan i sterilan.

Darcy i guzice

Darcy i guzice

Stajliš!

Stajliš!

Velimir
Čarobnjak pisane riječi, džedaj verbalne komunikacije i renesansni čovjek koji štuje sve od japanske eksploatacije do Chucka Norrisa.

Moglo bi te još zanimati:

 • ‘Headshot’ (2011)‘Headshot’ (2011)
  Budizam, kapitalizam, hrpe leševa i lijepe slike u novom Pen-ek Ratanaruangu.Znate već kako to id...
 • FEFF 13: ‘The Unjust’FEFF 13: ‘The Unjust’
  Tako se to radi! Novi Ryoo Seung-wan i apsolutni povratak u formu! Jedan od najboljih korejski...
 • ‘Pieta’ (2012)‘Pieta’ (2012)
  Nasilje, ljubav i smrt s potpisom korejskog velikana. Kako je Kim Ki-duk za svoj možda najloš...
 • Park Chan-wookPark Chan-wook
  Jedan od rijetkih redatelja koji istodobno uspjeva postići i veliki uspjeh na box officeu, ali i ...
 • FEFF 13: ‘The Showdown’FEFF 13: ‘The Showdown’
  Lijepe slike, prazan sadržaj. Koreja je ove godine bila posebno prisutna na FEFF-u u Udinama, a...
 • FEFF 14: Silenced (2011)FEFF 14: Silenced (2011)
  Pedofilija, na naj-hard core način ikada. Drugim riječima, filmski malj u glavu – radikalno prika...


Komentiraj